fbpx

Ευγνωμοσύνη: Οι 4 τομείς που βελτιώνει τη ζωή μας.  Η τεχνική της ευγνωμοσύνης είναι μια από τις αγαπημένες τεχνικές που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να γυρίσουμε το μυαλό μας στο παρόν και να βελτιώσουμε ολιστικά σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας. Σαν τεχνική είναι απλή και αν μπει σωστά σε δράση θα δείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα η ζωή σας να αλλάζει θετικά και να βλέπετε τον κόσμο με μια διαφορετική οπτική. Μπορείτε να την εντάξετε είτε με το πρωινό ξύπνημα σαν μέρος της διαδικασίας των πραγμάτων που κάνετε όταν ξυπνάτε είτε το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Για αρχή θα χρειαστείτε ένα νέο καθαρό τετράδιο που στο εξώφυλλο του θα σημειώσετε <<Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης>> . Στο εσωτερικό του κάθε μέρα θα σημειώνετε κάθε μέρα όσα πράγματα σας έκαναν να αισθάνεστε ευγνώμων. Ακόμα και θεωρείτε πως δεν μπορείτε να βρείτε σίγουρα θα βρείτε έστω και ένα για να το σημειώσετε. Από πάνω αριστερά θα γράφετε την ημέρα και στην συνέχεια της σελίδας όσα σας κάνουν να νιώθετε ευγνωμοσύνη για την ζωή. Αυτομάτως σύντομα θα έχετε καταφέρει να μειώσετε σημαντικά την αρνητικότητα στη ζωή σας ενώ θα έχετε ξεκινήσει τα πρώτα βήματα στο να χτίζετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η συγκεκριμένη τεχνική θα συμβάλει θετικά και σε άλλους τομείς της ζωής σας.

  1. Εξασκώντας την τεχνική της ευγνωμοσύνης συμβάλεις ώστε να ενισχυθούν οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου σεροτονίνη και ντοπαμίνη που συμβάλουν στο να αισθάνεσαι ευτυχισμένος. Θα αποκτήσεις ποιοτικότερο ύπνο και μια περισσότερο ενθουσιώδης ζωή! Θα είσαι υγιής και ψυχικά και σωματικά ταυτόχρονα με μια μόνο τεχνική.
  2. Σε μια δύσκολη κατάσταση που θα αντιμετωπίσεις θα σου είναι ευκολότερο να επανέλθεις. Θα μπορείς να θέτεις τις σωστές ερωτήσεις που ξεκινάνε με την μαγική λέξη ΠΩΣ και όχι με την λέξη ΓΙΑΤΙ. Έχοντας αφαιρέσει σε μεγάλο βαθμό την αρνητικότητα από τον τρόπο σκέψης σου οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου θα είναι άμεσες και υλοποιήσιμες.
  3. Θα μπορείς να συνδεθείς ευκολότερα με τους ανθρώπους. Αλήθεια έχετε σκεφτεί για ποιους ανθρώπους νιώθετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας και πότε ήταν η τελευταία φορά που την εκφράσατε? Μήπως το θεωρείτε αυτονόητο και δεν το εκφράζετε όλο αυτό το διάστημα? Αν η απάντηση σας ήταν ΝΑΙ τότε δοκιμάστε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας προς τους ανθρώπους και θα δείτε πόσο γρήγορα θα νιώσετε και εσείς αλλά και οι άλλοι θετικά και όμορφα συναισθήματα.
  4. Σε επαναφέρει στο εδώ και τώρα. Κάθε φορά που το μυαλό σου θα ξεκινήσει να κάνει δυσοίωνες σκέψεις για το μέλλον ή θα προσπαθεί να επαναφέρει στο προσκήνιο μια αρνητική κατάσταση του παρελθόντος η ευγνωμοσύνη θα σε γυρνάει στο παρόν με θετικό τρόπο. Το να εστιάζουμε στην στιγμή και να την ζούμε είναι μια κατάσταση που την χρειαζόμαστε όλοι μας. Γιατί η ζωή μας όλη είναι στιγμές. Όσο περισσότερες θετικές στιγμές έχουμε τόσο ομορφότερη είναι η ζωή μας.

Από σήμερα μπορείς να ξεκινήσεις να βάλεις σε δράση την συγκεκριμένη τεχνική για να δεις τα θετικά αποτελέσματα τα οποία θέλεις στη ζωή σου. Γιατί πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος ΑΞΙΖΕΙ να έχει μια όμορφη ζωή. Θα χρειαστεί μονάχα ελάχιστα λεπτά από την μέρα σου για να βιώσεις σταδιακά τα πρώτα έντονα θετικά συναισθήματα στη ζωή σου.

Πάρτε στυλό και τετράδιο και ξεκινήστε να γράφετε. Στην αρχή μπορεί να μην βρίσκετε εύκολα το τι να γράψετε αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρείτε έστω και ένα να γράψετε σήμερα. Μέρα με την μέρα θα αναγνωρίζετε και θα σημειώνετε ακόμα περισσότερα στο τετράδιο σας στο «Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης».

Θεωρώ πως μόλις τελειώσεις την ανάγνωση του άρθρου θα βάλεις σε δράση όλα όσα έμαθες για να ανακαλύψεις πως η ζωή είναι όμορφη και η κάθε στιγμή της μαγική. Σίγουρα θα υπάρχουν και δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή μας. Δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Μέσα από την ευγνωμοσύνη όμως θα έχεις έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης να τα ξεπεράσεις. Αν θεωρείς πως θέλεις να το βάλεις σε δράση αλλά δεν γνωρίζεις το πως η ομάδα της Mind Esti μπορεί να συμβάλει στο να υλοποιήσεις αυτό το πρώτο βήμα και να δεις και άλλες τεχνικές που μπορείς να εφαρμόσεις για να βελτιώσεις την ζωή σου.

Εάν είσαι σε στάδιο μετάβασης στην ζωή σου και θέλεις να αποκτήσεις τις δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζεσαι μπορείς να μας καλέσεις στο 2314 054 306 για να έχεις μια ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ. Εναλλακτικά μπορείς να κλείσεις την ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΔΩ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα  για θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης ακολουθώντας μας στο Facebook, TikTok και Instagram.